Adviezen

Voordelen:

De stapmolen is eenvoudig te gebruiken. Hij kan door de hondenbezitter, na instructie, zelf bediend worden. De stapmolen is dus ook een voordelig hulpmiddel omdat er geen dierenarts(assistent(e) of fysiotherapeut aanwezig hoeft te zijn. In een noodsituatie komt de molen met een simpele druk op de rode knop vrijwel direct tot stilstand. Deze molen is in 4 gelijke vakken verdeeld. De hond kan maximaal een kwart van het beschikbare looppad benutten.

Honden die om wat voor reden dan ook niet lopen, zullen het rubberen 'hekje' tegen de achterhand aan voelen komen, waardoor het lopen wordt gestimuleerd. Wanneer de hond ondanks dat toch stil blijven staan, zal het hekje over de rug getrokken worden. Doordat er steeds weer een 'hekje' aankomt, gaat de hond lopen en is deze aan de stapmolen gewend.

Het pad is ruim en het tempo kan aangepast worden en zelfs in twee richtingen draaien, zodat voor elke hond de meest effectieve manier van lopen kan worden toegepast.

 

Bij agressief gedrag naar andere honden werkt de molen agressieverlagend. De honden krijgen geen winnaars- of verliezerservaring omdat het niet tot een conflict kan komen. De reden daarvan is dat de afstand tussen beide honden constant blijft waardoor de winnaars- of verliezerservaring uitblijft. Als de hond in de molen loopt wordt hij gedwongen voort te bewegen, zodat ook geen succeservaring wordt behaald op honden buiten de molen. Hou bij deze oefening uiteraard wel toezicht.

Honden die op een "speelweide" hun energie mogen verbruiken, vertonen vaak voor anderen storend gedrag, zoals het jagen langs het hek, eventueel in combinatie met overmatig blaffen. In de molen worden de honden in beweging gehouden zodat ze niet zelf invullen wat ze gaan doen. Storend gedrag komt op deze manier niet of nauwelijks voor.


Voor het eerst met de eigenaar aan het verkennen.
 

De stapmolen is een onmisbare variant op de al aanwezige mogelijkheden, zoals de loopband en het hondenzwembad.

volgende pagina pagina 1 2 3
verder
Inleiding | Adviezen | Video | Contact
*Niets van deze inhoud mag worden gebruikt zonder dat dit overlegd en schriftelijk vastgelegd is.
© Copyright, Connie Berendsen 2008.